MORE

Qualcomm ataca piata low-end…cu cipuri high-end!

Qualcomm sunt cunoscuti ca niste producatori de chipuri mobile puternice, ce in general se gasesc pe terminale premium sau in cazuri extreme mid-end. Ei bine, Qualcomm ataca piata low-end intr-un mare fel, cu un nou procesor din categoria „mic si-al dracu'”.

Este clar ca piata low end a fost dominata autoritar de MediaTek, procesoarele acestora fiind mult mai ieftine comparativ cu chipurile Qualcomm. Lucru care este pe cale sa se schimbe. Mai exact, doar in China, 40% dintre telefoane folosesc un procesor MediaTek, 27% Qualcomm, restul pietei fiind impartit de alti producatori precum Intel si NVIDIA. Pentru China, aceasta cota de piata nu pare atat de mica, totusi Qualcomm doreste o felie mai mare de tort, motiv pentru care au dezvaluit Qualcomm Snapdragon 210. Un procesor mai „slabut”, dar care vine cu LTE printre alte beneficii, precum si cu un pret avantajos pentru producatorii de terminale mobile de sub 100 sau 150 de dolari.

Qualcomm Snapdragon 210 este un chip low power de 28nm, dar este Quad-Core la o frecventa de 1.1GHz, Cortex-A7 CPU, Adreno 304 GPU, Bluetooth 4.1, 802.11n WiFi plus suport pentru rezolutii HD de 720p. Este un pas important pentru Qualcomm care acum ataca piata low-end cu un procesor destul de puternic, dar surprinzator de ieftin. Printre specificatii putem gasi suportul pentru filmare 1080p cu o camera de 8 MPx, asa ca este posibil sa vedem camere mai puternice pe terminalele low-end motorizate de Qualcomm. Dar de departe cel mai interesant aspect al acestui Qualcomm Snapdragon 210 este faptul ca are suport 3G multi-mode, Dual-Mode LTE si poate sustine Dual-Sim fara probleme. Atentie, toate beneficiile de mai sus vin pentru telefoane de sub 150 de dolari. Singura plangere este ca acest nou chip Qualcomm Snapdragon 210 nu va fi disponibil decat in a doua jumatate a lui 2015, din pacate. Pana atunci se mai pot schimba multe.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button