TECHTech&ITTelefoane

Qualcomm, aproape de o intelegere cu Apple

Potrivit CEO-ului Steve Mollenkopf, Qualcomm si Apple sunt aproape de un acord care sa puna capat proceselor pe care companiile si le-au intentat in ultima vreme.

Suisurile si coborasurile bataliei legale dintre Qualcomm si Apple au continuat cu un nou episod in cadrul unui interviu pe care CEO-ul Qualcomm, Steve Mollenkopf, l-a acordat postului de televiziune CNBC. Acesta a tinut sa ii asigure pe cei interesati ca, in ciuda celor vehiculate in presa, compania pe care o conduce se afla aproape de un acord cu Apple. Cele doua mari companii sunt prinse de ceva vreme intr-o batalie legala unde acuzele reciproce nu sunt deloc blande. Pe de o parte, Apple i-a acuzat pe cei de la Qualcomm ca iau o cota parte din fiecare iPhone vandut, iar de cealalta producatorul de cipuri a ripostat sustinand ca Apple a furat secrete de fabricatie pe care le-a oferit concurentei de la Intel.

„Am vorbit intotdeauna – am fost foarte consecvent – ca in a doua jumatate a acestui an si in anul urmator vom fi pe punctul de a gasi o rezolvare a problemei”, a declarat Mollenkopf. De cealalta parte, un raport aparut la inceputul acestei luni a sugerat ca Apple nu are planuri sa ajunga la o intelegere cu Qualcomm si se pregateste, in schimb, pentru un proces indelungat. Din aceasta perspectiva, este posibil ca declaratia lui Mollenkopf sa fie o incercare de PR prin care sa atraga simpatie pentru compania pe care o conduce.

In interviul acordat celor de la CNBC, Mollenkopf a spus ca, atunci cand vine vorba de tehnologia 5G, Qualcomm ar fi incantati sa colaboreze cu Apple. Spre deosebire de dorintele sale, totusi, rapoartele au sugerat ca Apple lucreaza cu Intel pe modemurile 5G. „Cred ca exista intotdeauna o oportunitate si un risc atunci cand e vorba de aceste tranzitii G mari sau cand se schimba generatiile wireless”, a spus el. „Este o sansa fie sa fii lasat in urma ori sa te asiguri ca esti parte din noua generatie. Desigur, lucram cu toata lumea. Ne-ar placea sa colaboram cu Apple”.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button