RSS PaginaDeMediaTECHTech&ITTelefoane

Qualcomm câștigă împotriva Apple în Germania: iPhone 7 & 8 sunt scoase de la vânzare

Ieri Qualcomm a primit o injuncție împotriva Apple, permițând interzicerea anumitor modele iPhone în Germania. Anunțul vine la doar puțin mai mult de o săptămână după ce un tribunal chinez a decis în mod similar împotriva Apple, în cazul în care compania încalcă brevetele Qualcomm.

Cazul din Germania se referă la încălcarea anumitor brevete care acoperă funcționarea envelope tracking (ET). ET este o componentă cheie în partea frontală RF a unui sistem celular, iar utilizarea sa mărește în mod semnificativ eficiența energetică a sistemului, evitând pierderile inutile pe partea amplificatorului de putere.

Qualcomm susține că implementarea Apple în anumite dispozitive încalcă brevetele lor – în acest caz vorbim de modele internaționale ale iPhone 7 și iPhone 8 care se bazează pe modemurile Intel și pe un chip Qorvo ET.

Interdicția nu este încă activă, deoarece Qualcomm va trebui să trimită o obligațiune de 668,4 milioane de euro înainte ca ordinul să poată fi executat. Între timp, Apple bineînțeles că face apel împotriva acestei decizii. Aspectul interesant este că Apple elimină iPhone 7 & 8 din magazinele sale din Germania, deși acest lucru nu înseamnă că telefoanele nu vor mai fi disponibile, deoarece vor rămâne la vânzare prin intermediul resellerilor săi. Declarațiile Apple, conform Reuters:

Desigur, suntem dezamăgiți de acest verdict și intenționăm să facem apel.

Toate modelele iPhone rămân disponibile clienților prin intermediul companiilor de transport și revânzători în 4.300 de locații din Germania. În timpul procesului de recurs, modelele iPhone 7 și iPhone 8 nu vor fi disponibile la cele 15 magazine de vânzare cu amănuntul ale Apple din Germania. iPhone XS, iPhone XS Max și iPhone XR vor rămâne disponibile în toate magazinele noastre.

Qorvo, consilier în materie de proprietate intelectuală, contestă de asemenea constatările instanței:

Credem că cipul nostru de envelope tracking nu încalcă brevetul în proces, iar instanța ar fi ajuns la o altă concluzie dacă ar fi luat în considerare toate dovezile.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button