Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Qualcomm anunță un modem 5G pentru telefoane

/
/
/

Cumva ați luat un telefon 4G în ultimele zile? Păcat, pentru că deja ne pregătim pentru 5G. Qualcomm anunță dezvoltarea lui Snadragon X50, primul modem 5G al companiei.

Vă puteți aștepta să vedeți acest modem integrat în telefoane de tot felul în viitor, însă nu tocmai anul acesta. Poate nici de anul viitor. Nu de alta, dar nu prea există în acest moment o infrastructură de comunicații 5G de care să se folosească acest modem, sau măcar o standardizare pentru 5G. Qualcomm a cam sărit calul aici și a realizat un modem capabil să funcționeze atât pe rețele de tipul 4G, cât și pe o formă de 5G, care ar putea fi aproape de varianta finală care urmează să fie standardizată pe parcursul lui 2017.

Modemul este capabil să acceseze spectrul de 28GHz, folosind unde cu lungimi milimetrice, plus o serie de alte minuni ale tehnologiei care la un loc ar trebui să ofere viteze de download de până la 5Gb/s. Da, 5Gb/s. Dacă asta se și va materializa, rămâne de văzut. Nu de alta, dar pe hârtie standardul 4G ar trebui să ofere 1Gb/s.

Modemul Sanpdragon X50 va fi disponibil din a doua jumătate a lui 2017, așa că în telefoane probabil va sosi abia în 2018.

[PC Per]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

3 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar