PCTECHTech&IT

Qualcomm anunță Snapdragon 8cx pentru PC-uri

Efortul companiei Qualcomm de-a devora din piața celor de la Intel continuă cu anunțul chipset-ului Snapdragon 8cx.

Acest nou chipset este construit folosind patru nuclee mari Kyro 495, alături de patru nuclee mai mici pentru eficiență, având un total de 10MB de cache, mai mult decât orice alt chipset Snapdragon. Alături de procesor se află un GPU Adreno 680, ce poate fi conectat simultan la două ecrane 4K HDR, are suport pentru DirectX 12 și promite performanță dublă  și un spor de eficiență de 60% față de soluția prezentă în Snapdragon 850.

În ceea ce privește competiția, Qualcomm promite că la un TDP de 15W poate oferi același nivel de performanță ca soluțiile Intel, însă fără nevoia de a folosi răcire activă. Snapdragon 8cx are avantajul de a fi construit pe procesul de 7 nanometri, așa că este destul de eficient. Iar în comparație cu soluțiile Intel de 7 nanometri poate oferi performanță sustenabilă dublă cu un consum redus de energie. Intenția este cea de a crea dispozitive a căror baterie poate rezista zile multiple de muncă până ce necesită reîncărcare.

Chipset-ul are suport pentru 4 conexiuni PCI-Express 3.0, ceea ce înseamnă că poate fi conectat la SSD-uri de tipul NVMe, și poate folosi până la 8 canale de memorie LPDDR4x. Mai suportă și standardul UFS3.0 pentru stocare. Iar pe partea de conectivitate, modemul inclus în chipset este un Snapdragon X24 LTE, cu suport pentru 5G, putând fi atinse viteze teoretice de până la 2Gbs.

Nu a fost anunțat nici un produs efectiv care să se folosească de Snapdragon 8cx deocamdată, dar probabil va fi prezent unul la CES, luna viitoare.

[PCPer]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button