Știri ITTECHTelefoane

Qualcomm anunță Snapdragon 670

Telefoanele de talie mid-range vor avea în curând un nou chipset la dispoziție de la Qualcomm, sub forma lui Snapdragon 670.

Acesta este gândit atât ca un înlocuitor al lui Snapdragon 660, precum și ca o variantă oarecum ciuntită a lui Snapdragon 710, care a fost construit tot pe procesul de 10 nanometri.

Chipset-ul vine cu 8 nuclee de tipul Kyro 360. Dintre acestea doar două sunt gândite pentru performanță, funcționând la 2GHz, iar celelalte șase sunt gândite pentru eficiență energetică, fiind mai mici și funcționând la 1.7GHz. La un loc, procesoarele au o performanță cu aproape 25% mai bună față de generația anterioară, dar tot mai slab decât 710-ele pomenit mai devreme. Pe lângă procesoarele principale veți mai găsi un GPU Adreno 615, un Spectra 250 pentru camere, ce nu poate să înregistreze în format HDR, și mai aveți pe acolo un AI Engine.

Aceste componente promit să ofere un nivel de performanță generală ceva mai bun față de ce aveați până acum la dispoziție pe acest segment, dar nu tocmai un salt gigantic. La urma urmei, este chipset mid-range, nu este făcut să ia din cota de piață a seriilor 700 sau 800.

Ar trebui să vă așteptați să vedeți telefoane pe piață care folosesc acest chipset dinspre finalul anului.

[GSM Arena]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button