Telefoane

Qualcomm anunță Snapdragon 636 cu nuclee Kyro

Qualcomm a dezvăluit o nouă iterație a seriei de chipset-uri Snapdragon pentru telefoanele mid-range, sub forma modelului Snapdragon 636.

Compania susține că acest chipset vine cu un spor de performanță de 40% mai mare față de Snapdragon 630. Dacă vă întrebați cum se poate așa ceva în cadrul aceleiași generații, nefiind vorba de un salt la cifre mai mari, răspunsul vine sub forma nucleelor exacte folosite. În locul clasicelor Cortex A53, acest chipset vine cu 8 nuclee Kyro 260 care funcționează la 1.8Ghz și oferă un spor de performanță considerabil față de designul standard de procesor. Chipset-ul vine și cu un Adreno 509 care oferă un spor de 10% în performanța pentru jocuri.

Snapdragon 636 suportă până la 8GB de RAM LPDDR4, Bluetooth 5, wireless 802.11ac Wave 2, și rezoluții de 1080p. Mai există suport și pentru NFC și încărcare rapidă sub forma standardului QuickCharge 4. Conectivitatea la rețelele celulare se face printr-un procesor Snapdragon X12 LTE.

Acest chipset este destinat sistemelor cărora unii le spun mid-range, dar care pentru majoritatea dintre nu vor fi la preț cam pe cât de high-end se poate înainte de-a fi nevoit să calculezi costul în funcție de rinichi. Primele modele care se vor folosi de Snapdragon 636 ar trebui să apară chiar de la finalul acestui an, livrările către partenerii de afaceri urmând să aibă loc în noiembrie.

[Android Police]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button