Telefoane

Qualcomm anunță Snapdragon 450

Qualcomm a dezvăluit la Mobile World Congress Shanghai o nouă generație de procesor mobil pentru dispozitivele de talie mid-range.

Acesta este Snapdragon 450, un succesor pentru seria 435, care totuși promite să ofere un suficientă performanță chiar și pe telefoane care nu costă cât o mașină perfect funcțională, la mâna a doua.

Chipset-ul oferă un salt de aproape 25% în performanță de procesare pură și grafică, în comparație cu generația anterioară, dar fără a sacrifica bateria. Dimpotrivă, micșorarea tehnologiei și eficiența sporită pot aduce până la 4 ore mai multă autonomie… deși graficul nu a specificat ce capacitate avea bateria cu pricina. Fiindcă dacă era 4 ore în plus de la o baterie de 10000mAh, atunci n-ar fi prea impresionant.

Snapdragon 450 vine și cu suport nativ pentru camere duble de 13 megapixeli și efecte de adâncime a câmpului de vedere redate în timp real. alternativ, poate suporta o singură cameră de 21 megapixeli. Pe partea tehnică, aveți două grupuri a câte patru nuclee Cortex A53, ce funcționează la 1.8Ghz, alături de un GPU Adreno 506. Chipset-ul mai vine și cu suport pentru Quick Charge 3 și USB3.

În rest, este cam același chipset ca 435, doar că făcut pe 14 nanometri, în loc de 28.

Ar trebui să vă așteptați să vedeți noul chipset într-o varietate de telefoane pe parcursul următorului an.
[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button