TECHTech&ITTelefoane

Qualcomm anunță chipset-uri noi pentru telefoane mid-range

Qualcomm anunță o serie nouă de chipset-uri menite pentru telefoanele care probabil nu vor costa cât organele interne ale viitorilor clienți.

Noile modele de Snapdragon 632, 439 și 429 sunt gândite pentru mobile din categoria mid-range, oferind totuși suficient de multă putere cât să vă facă să vă gândiți că poate n-ar strica un upgrade cândva în viitorul nu foarte îndepărtat.

Modelul cel mai firav, 429, are doar patru nuclee și este menit doar pentru dispozitive cu suport pentru rezoluție HD+ (în jur de 1280×720), dar procesorul său grafic, Adreno 504, este cu 50% mai rapid față de cel folosit în generația anterioară. Ceva ce este ușor de înțeles, din moment ce predecesorul său direct din această categorie încă mai folosea un GPU Adreno  din seria 300.  Pe cât de firav ar fi acest chipset, tot suportă două camere principale a câte 8 megapixeli, sau una singură de 16 megapixeli.

Modelul 439 vine cu opt nuclee, un GPU Adreno 505, suport pentru rezoluții de Full HD+ și pentru două camere principale, fiecare a câte 8 megapixeli, sau una singură de 21 de megapixeli.

În cele din urmă, modelul Snapdragon 632 are tot opt nuclee, suportă două camere principale a câte 13 megapixeli fiecare și promite să fie cu 40% mai rapid față de un Snpadragon 626. Cu un GPU Adreno 506 la bord, sistemul este capabil să captureze video în format 4K, dar poate reda imagini numai în format FullHD+. Acest model mai are și asistență de procesare legată de AI, pentru detecția mai bună a mediului înconjurător și a utilizatorului.

Primele telefoane care se folosesc de aceste chipset-uri vor fi disponibile spre sfârșitul acestui an.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button