RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECHTelefoane

Qualcomm anunță că vânzarea unor modele de iPhone este interzisă în China

Bătălia eternă dintre Qualcomm și Apple a intrat într-o fază nouă, deoarece Qualcomm anunță obținerea unei victorii într-un tribunal din China. Rezultatul acestei reușite este interzicerea vânzării unor modele de iPhone în țara cu pricina.

Documentele de la procesul cu pricina nu sunt disponibile publicului larg, așa că informația vine în mare parte de la Qualcomm, Apple anunțând că a început deja demersu pentru un apel. Interdicția acoperă modele lansate de la iPhone 6 și până la iPhone X, nu și modelele mai noi lansate anul acesta, deoarece acestea nu făceau parte din plângere. La urma urmei, procesul nu este de ieri, de azi, începând înainte ca Apple să lanseze modelele de anul acesta de iPhone.

Qualcomm susține că i-au fost încălcate anumite brevete de către Apple, în acest caz pare să fi fost vorba de unele de software, nu de hardware. Iar pentru a se putea apăra cere ca produsele cu pricina să nu mai fie vândute în China. În cazul în care Apple nu se va conforma deciziei curții, atunci autoritățile vor forța această interdicție. Desigur, rezultatul s-ar putea schimba după apelul iminent.

Această victorie cu siguranță va avea ramificații și probabil va modela modul în care cele două companii se duelează în tribunale din lumea întreagă.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button