PCTECHTech&IT

Qualcomm a lansat Snapdragon 850 pentru PC-uri

Efortul companiei Qualcomm de-a se extinde în domeniul PC-urilor continuă, compania lansând un nou chipset gândit pentru sisteme de calcul echipate cu Windows 10.

Acest chipset nou este Snapdragon 850, fiind gândit să ofere un spor general de performanță de 30% față de „vechiul” Snapdragon 835, îmbunătățind și eficiența energetică, consumul bateriei scăzând cu 20%. Viteza prin conexiunea celulară crește și ea cu 20%, în special în zonele cu acoperire slabă. Îmbunătățirea vine de la abilitatea modemului integrat de a se folosi de o varietate mai mare de lățimi de bandă.

Qualcomm chiar speră ca în acest fel să convingă mai mulți producători de sisteme să construiască astfel de dispozitive, care vor fi permanent conectate la internet. De ce permanent? Pentru că sunt PC-uri portabile, construite pe baza unui chipset mobil, cu arhitectură tipică pentru un dispozitiv mobil, și peste asta rulează Windows 10.

Cât de utile vor fi aceste dispozitive cu adevărat încă mai rămâne de văzut, deoarece o mare parte din atracția la această platformă este reprezentată de abilitatea de-a rula aplicații făcute pentru arhitectura x86 pe un procesor ARM, iar Intel tot nu prea este comod cu această idee. Chiar dacă Microsoft a făcut progres în ultima vreme cu adăugarea unui mod de compatibilitate pentru folosirea aplicațiilor pe 64 de biți pe ARM.

[ZDNet]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button