MORE

Qualcomm a fost amendat cu 870 de milioane de dolari

Qualcomm, compania responsabila pentru productia chipset-urilor Snapdragon gasite in marea majoritatea a telefoanelor mobile, s-a trezit cu o amenda in Coreea de Sud.

Comisia care ocupa cu asigurarea comertului echitabil a investigat Qualcomm pe parcursul a 17 luni, ajungand la concluzia ca producatorul de procesoare incalca anumite norme cand vine vorba de modul in care isi licenciaza brevetele.

Mai exact, Qualcomm avea tendinta sa vanda licentele la preturi care nu erau bazate pe cele ale chipset-urilor pentru care erau facute, ci pe preturile dispozitivelor in care urmau sa fie integrate. Asta insemna ca cine dorea sa creeze un telefon mai scump trebuia sa cotizeze mai mult la Qualcomm decat cineva care incerca sa faca un telefon mai ieftin.

Comisia a fost de parere ca aceasta tactica nu este benefica pentru piata, asa ca au trantit o amenda de aproape 870 de milioane de dolari peste capul celor de la Qualcomm. Decizia este in curs de finalizare, dar pare probabil ca nu se va schimba, din moment ce China a luat masuri similare, amendand compania cu aproape 1 miliard de dolari.

[Bit Tech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button