Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Quake Live nu mai este gratuit, iar comunitatea este in flacari

/
/
/

Din categoria „Nu v-ati invatat minte data trecuta?”, Bethesda a mai comis o gafa masiva cu un joc care are o comunitate mare si veche de ani de zile. Nu Skyrim, ci Quake Live de aceasta data.

Din senin, pe nepusa masa si fara vreun anunt care sa avertizeze comunitatea, Quake Live a incetat sa mai fie un joc gratuit. Acesta este acum disponibil pe Steam, la pretul de 10 dolari , lasand jucatorii amatori cu buza umflata si ochii in soare. Insa asta nu este problema. E de inteles, din moment ce jocul a tranzitionat acum complet la Steam, adaugand servere private, suport pentru LAN,  modificari, si numeroase alte noutati, era de asteptat sa coste si el ceva, in cele din urma. Comunitatea dedicata nu prea are o problema cu asta, din moment ce multi dintre ei erau deja abonati la serviciul premium.

Fostii abonati au primit automat Quake Live, numai ca in loc sa isi poata relua activitatile, s-au trezit ca tot progresul lor din ultimii 5 ani a fost distrus. Poate ca nu vi se pare a fi ceva important, din moment ce este vorba de un FPS fara progresie, doar nu este un MMO, sau ceva de genul, dar ce au facut Bethesda si id Software tot nu a fost in vreun fel benefic.

Datele care au fost sterse includ listele serverelor pe care jucau, statisticile, clanurile, pana si numele de utilizator. Toata lumea trebuie sa reinceapa de la zero. Clanuri si comunitati vechi de ani de zile trebuiesc reconstruite, lucru ce ar fi fost mult mai usor de facut daca ramificatiile complete ale acestei schimbari erau anuntate. S-a renuntat pana si la variantele de Linux si OSX a jocului.

Comunitatea nu prea este multumita.

[Engadget]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar