PC

Qnap TS-451A – Un NAS aproape ca un PC!

Am tot discutat despre NAS-uri si se pare ca producatorii acestor dispozitive de stocare inca nu au ajuns la finalul ideilor, fiind inca loc pentru imbunatariti si functii noi.

Qnap TS-451A este un NAS cu patru bay-uri care are cateva functii interesante in comparatie cu un NAS obisnuit. Acesta este capabil sa aduca experienta cinema la tine acasa, deoarece este si un mediaplayer ce poate reda fisierele video cu rezolutie pana la 4K prin retea, prin urmare nu este doar un dispozitiv de stocare si backup. In comparatie cu media centres obisnuite precum AppleTV, acesta este mult mai puternic si poate suporta pana la 40TB stocare.

Pe partea frontala stanga a lui Qnap TS-451A putem observa LED-urile indicatoare si conectica, iar in partea dreapta avem cele patru bay-uri pentru HDD. Designul este simplu si modern, astfel incat poate fi integrat usor intre restul elementelor din camera unde va fi amplasat. LED-urile frontale ne indica activitatea LAN, USB, HDD si a cititorului de carduri SD. In spate regasim un ventilator mare, care ajuta la racirea componentelor, o iesire HDMI, doua porturi USB si doua porturi LAN. Poate ca vi se va parea ciudat, dar acesta dispune si de doua mufe jack de 3.5mm, una fiind intrarea pentru microfon si una este cu functie de Line Out.  Vom explica mai incolo care este rostul acestor mufe jack.

De performante se ocupa un proceosr Intel Celeron Dual Core N3060 si 2GB RAM, care pot fi crescuti pana la 8GB. Setarea acestuia este simpla, ca la restul NAS-urilor QNAP. Accesul se realizeaza extrem de simplu cu ajutorul unui browser. Inainte de a incepe procesul de instalare, este necesar sa aveti in NAS ce putin un HDD. Functia de QuickAccess este foarte practica, aceasta oferind acces rapid la date doar prin conectarea unui cablu USB 3.0 in mod direct, astfel veti putea accesa NAS-ul rapid si fara interferente.

Qnap TS-451A poate transcoda fisiere video Full HD si 4K in timp real prin retea direct pe PC, smartphone, Smart TV sau mediaplayere. Transcodarea se realizeaza offline, asadar nu este nevoie de acces la internet rapid. Dupa cum spuneam acesta suprta input pentru mcirofon, functie putin ciudata pentru un NAS, dar daca sunteti pasionati de Karaoke, posibilitatea de a conecta un microfon va fi nemaipomentia. OceamKTV este aplicatia care permite crearea de astfel de entertainment la tine acasa. De asemenea HybridDesk Station permite instalarea de aplicatii precum Chrome, Firefox, Kodi, Youtube sau chiar Skype… practic aveti parte de un PC! Si ca experienta sa fie completa, avem la pachet si o telecomanda cu care putem controla tot continutul multimedia. Prin urmare acest NAS este recomandarea noastra pentru Home Enthusiast.

 

 

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Pingback: Qnap TS-451A-Un NAS aproape ca un PC! – Informații din tehnologia reală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button