PC

Qnap TS-431P REVIEW-Un NAS bun, pe care ti-l poti permite!

Qnap TS-431P este un NAS bun si accesibil. Solutiile de stocare externe devin tot mai populare, motiv pentru care producatorii reusesc sa le si lanseze la preturi competitive. Astfel oricine isi poate cumpara acum un NAS, Network Attached Storage, un dispozitiv ce se conecteaza la retea si poate acomoda mai multe harduri pe care sa-ti stochezi centralizat datele, filmele, pozele, pe care mai apoi sa le poti accesa de oriunde, oricand.

Qnap TS-431P face parte din seria de buget a companiei si se adreseaza celor care doresc sa obtina cel mai bun raport pret/performanta. Este o solutie simpla pentru stocare, acces rapid la date prin cloud personal folosind o interfata prietenoasa, pentru back-up extern si va permite sa urmariti fisiere multimedia prin retea pe dispozitivele compatibile.

Qnap TS-431P poate fi utilizat si ca unitate de stocare pentru supraveghere, dar cu anumite limitari. Consumul de curent este redus, undeva la 26Wh atunci cand este folosit intens, asadar spre deosebire de un PC, acesta consuma extrem de putin oferind insa suport pentru pana la 40TB stocare. Puteti accesa fisierele de pe NAS prin HTTP, FTP, porturi USB aflate pe unitate, etc…

Nici din punct de vedere hardware nu sta rau, desi este o solutie de buget. Qnap TS-431P dispune de un procesor dual-core Annapurna Labs Alpine AL212 la 1.7GHz si 1GB RAM DDR3. Daca ne uitam in partea din spate, vom regasi doua porturi USB 3 si doua LAN Gigabit. Porturile LAN suporta Link Aggregation si putem beneficia de o viteza pe retea de 2Gb/s, evident daca aveti si un router compatibil. Din pacate nu avem iesire HDMI, precum in cazul modelor mai scumpe, dar poate ca in viitor aceasta optiunea va fi disponibila si pe NAS-urile de buget.

Cine doreste sa-l folosesasca pentru supraveghere, va recomandam sa utilizati maxim patru camere IP, penrtru a fi siguri ca nu supra-solicitati procesorul. Acest model are un pret de aproximativ 1200 LEI. La NAS am avut conectate doua HDD-uri Seagate SkyHawk de cate 10TB fiecare si nu am intampinat nici un fel de probleme de compatibilitate sau de transfer, procesorul dual core la 1.74GHz fiind suficient de rapid pentru a face fata unei conexiuni Gigabit. Aspectul exterior este cel cu care QNAP ne-a obisnuit: o carcasa simpla, alba cu gri si acces rapid la HDD-uri. Am fost multumiti de comportamentul acestei unitati si o recomandam cu incredere.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button