MORE

Qnap TS-251+ Review – Cloud-ul tau de acasa

Exista o zicala intre colectionarii de muzica si filme vechi, mai ales cei care le prefera in format digital, care dicteaza ca: „Nu exista prea putin spatiu de stocare”. Pe de alta parte si cei care doresc un media center de exemplu, ba chiar o afacere mica, sufera din acest punct de vedere, un FTP fiind sfant.

Sa ai „Cloud-ul” tau pana la urma a devenit o necesitate pentru un anumit segment de public, iar in aceasta privinta Qnap ofera cu TS-251+ o solutie atat ieftina – din punct de vedere al capacitatilor oferite – cat si extrem de atractiva din punct de vedere hardware si software. Cat de ieftin si atractiv? Asta urmeaza sa aflam in minutele urmatoare.

https://youtu.be/4LughHwGF90

O sa incepem cu pretul, pentru ca suntem siguri ca acesta este un criteriu de achizitie destul de important.  Qnap TS-251+ costa doar 300 de euro, bani in care primesti un NAS, Network Attached Storage, care poate sa iti tina bine mersi datele pentru toata firma, familia sau studio, fara sa te plangi ca timpul de accesare este prea mare. Spunem asta pentru ca acest NAS vine dotat cu nici mai mult nici mai putin decat 4 GB de RAM si un procesor Intel Celeron cu patru nuclee, fiecare dintre acestea functionand la o frecventa de 2.42 GHz, o placa video Intel si… 4 GB de RAM, memoria fiind extensibila pana la 8 GB, accesand interiorul NAS-ului.

Un alt lucru demn de mentionat, este ca pe memoria interna nu se scrie nici un bit din sistemul de operare, asa ca un eventual risc de securitate nu exista, TS-251+avand 512 MB interni, dedicati OS-ului.QNAP-TS-251

Daca in trecut un NAS era nimic mai mult decat un mini server, acum lucrurile s-au schimbat dramatic. Duse sunt zilele in care erai limitat de viteza procesorului sau a RAM-ului, procedeele de fabricatie si miniaturizarea tehnologiei de procesare a datelor facand astazi dintr-un NAS un adevarat Media Center.

De fapt, Qnap s-au gandit exact la asta cand au proiectat acesta metoda de stocare in retea, TS-251+ venind si cu o telecomanda… Asa, pentru a face viata utilizatorului mai usoara. Iar cei care opteaza pentru acei 8 GB se pot bucura de continut 4K lejer. Atata timp cat gasesc continut.

TS-251+ este un media center in primul rand. Iar orice va spune un agent de vanzari, nu il credeti. Iesirea HDMI il da de gol din acest punct de vedere. Pe langa asta exista doua porturi lan gigabit, doua porturi USB 2.0 si un port USB 3.0. Asa ca daca doresti sa legi PC-ul si doua terminale mobile cu el, esti liber sa faci asta, iar portul HDMI face o treaba excelenta in a transforma un televizor non-smart, intr-unul extrem de destept.

Cei familiari cu sistemul de operare Apple se vor simti ca acasa, interfata fiind una extrem de familiara pentru ei. Accesarea setarilor si schimbarea multor elemente in meniu este cat se poate de intuitiva. Iar ceea ce TS-251+ ofera – si un smart TV nu – este un magazin de aplicatii destul de bogat. La drept vorbind gandit pentru stocare, dar, pentru aceia dintre noi care doresc sa isi inregistreze programul preferat, aceasta este solutia perfecta. Plus, ne-a surprins faptul ca firma a inclus printre aplicatiile dedicate si un client de torenti, lucru care nu il vezi zilele astea foarte des – un alt punct forte sau nu, va lasam pe dumneavoastra sa decideti.

In concluzie, Qnap TS-251+ este un mini-calculator gandit cu un singur scop, sa fie cel mai bun NAS Media Station pe care il cumperi azi – si sa nu mai ai probleme cu el pana cand standardul 8K nu este impus la nivel mondial.

Pana atunci, daca ai nevoie de un NAS care sa stie sa faca de toate, de la accesare prin cloud la date, pana la media streaming, TS-251+este o oferta de nerefuzat.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button