MORE

QNAP NAS – Stocare incapatoare cu ADN Linux

Qnap a lansat recent o noua gama de NAS-uri bazate pe Linux. Seria TS-x51 include patru modele: TS-251 care suporta doua unitati de stocare, TS-451 care suporta patru unitati de stocare, TS-651 care suporta sase unitati de stocare si TS-851 care suporta opt unitati de stocare. Daca folositi HDD-uri de cate 6TB, puteti avea o capacitate de stocare incepand cu 12TB pana la 48TB, iar daca doriti si mai mult, puteti folosi sloturile de expansiune UX-500P sau UX-800P. Aceastea pot extinde capacitatea de stocare pana la 96TB. Toate NAS-urile suporta SSD-uri si ofera diverse optini pentru RAID.

Toate sistemele care sunt bazate pe Linux folosesc un procesor SOC Intel Celeron J1800, care este tactat la 2,41GHz si poate urca prin boost pana la 2,58GHz. Acesta este cel mai nou dual core din seria Celeron Bay Trail, si in aceasta serie se mai afla si doua modele quad core, Celeron J1900 tactat la 2GHz si Celeron N2920 tactat la 1,86GHz. Ca si J1900, modelul J1800 are un TDP de 10W.Procesorul Celeron J1800 ajuta modeul TS-251 sa consume doar 19W/ora, sau 10W/ora cand HDD-urile sunt in stand by, dupa spusele celor de la QNAP. Aceasta gama de NAS-uri poate consuma pana la 57W/ora pentru modelul TS-851. Toata seria TS-x51 suporta viteze de 220MB/s pentru scriere si citire, si 67MB/s ca viteza de transfer, cu tot cu cripatarea datelor, folosind standardul AES 256-bit.De asemenea aceasta serie vine cu 1Gb RAM si poate urca pana la 8GB RAM DDR3L cu frecvente de 1600MHz, si 512MB flash, pentru sistemul de operare. Pentru transferul datelor se pot folosi cele doua porturi LAN Gigabit, cele doua porturi USB 3.0 sau 2.0, si aceste NAS-uri vin si cu un port HDMI. Producatorul sustine ca porturile USB suporta cele mai noi adaptoare wireless 802.11ac.

Modelele din aceasta serie vin cu XBMC media player preinstalat, acest lucru iti ofera posibilitatea sa navighezi pe internet, dar avem la dipozitie si Plex Media Server care suporta DLNA si AirPlay. 

Qnap sustine ca ofera in acest moment cea mai puternica, rapida si eficienta solutie NAS bazata pe Intel ATOM, aceastea putand oferi sunet 7.1 si transcodare in timp real folosind accelerare hardware pentru continutul HD.

Momentan nu aveam un pret oficial din partea producatorului, dar nu cred ca o sa fie unul prea mic, tinand cont de capabilitatiile acestor dispozitive. Puteti instala in masina vitrauala un sistem de operare Linux, UNIX sau Windows, deoarece toate modelele din gama suporta virtualizare.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button