TECHPCRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Puteți cumpăra acum un SSD de 100TB

Teoretic puteți, practic costă cât o casă

De ceva timp ne tot întrebăm când exact vor reuși SSD-urile să întreacă HDD-urile la capacitate, din moment ce au început să le întreacă de mult la fiecare alt capitol. Știu că au tot fost demonstrații de prototipuri în anii trecuți cu SSD-uri de 12TB, dar de atunci capacitatea HDD-urilor a tot crescut și ea, apropiindu-se de 20TB.

Eh, cursa pare să se fi încheiat, pentru că avem deja pe piață SSD-uri de 100TB. Compania Nimbus Data a lansat două modele de SSD recent, cu capacități de 50TB și de 100TB. Sunt SDD-uri în format 3.5 inch, cât un HDD tradițional, dar la ce capacitate au, ar fi fost cam imposibil să îngrămădească atâta stocare într-un format mai mic.

Nu doar asta, dar sunt SSD-uri construite folosind eMLC, memorie Flash pentru sectorul enterprise. Ca urmare, anduranța lor destul de bună. Atât de bună încât producătorul garantează că indiferent cât de mult vei scrie pe aceste discuri timp de 5 ani nu te vei apropia de limita lor de anduranță.

Sigur, nu sunt SSD-uri rapide după standardele SSD-urilor, fiind limitate la umilul 500MB/s al SATA 3-ului nostru cel de toate zilele. De asemenea, ca preț…. sunt gândite pentru sectorul Enterprise. Așa că modelul de 50TB costă 12500 de dolari, iar cel de 100TB costă 40 de mii de dolari.

Da, este mult, dar gândiți-vă doar ce ați putea face cu 100TB. Dacă nu vă vine nimic în minte, mă pot gândi eu la câteva lucruri pentru voi dacă îmi trimite cineva un astfel de SSD.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button