TECHCommunityMORERSS PaginaDeMedia

PULSAR – O imprimanta 3D plug-and-print ce promite multe

Sunt multe lucruri de luat in calcul atunci cand te decizi sa folosesti o imprimanta 3D: asamblarea, materialele, programele si toate cele. Compania franceza Hypernova planuieste sa te scape de efort cu ajutorul lui PULSAR.

PULSAR este o imprimanta 3D plug-and-print cu o serie de functii foarte practice si interesante. Modelul este promovat si finantat prin Kickstarter, iar daca aceasta campanie va avea succes, atunci printarea 3D ar putea deveni mult mai accesibila si mai practica.

PULSAR este echipata cu software-ul Astroprint, care face din utilizarea imprimantei un proces beginner friendly acompaniat de o interfata intuitiva. O trasatura importanta este introducerea unui touchscreen pe care se executa toate comenzile.

Imprimanta 3D

Imprimanta poate fi controlata direct de pe touchscreen sau printr-o legatura cu smartphone. Pentru smartphone va fi introdusa si o aplicatie dedicata. Momentan, „centrul de comanda” poate fi reprezentat si de un mobile browser. Astroprint ruleaza cu ajutorul unui modul Raspberry Pi, care poate fi actualizat sau inlocuit cu usurinta.

Multitudinea de functii sunt dedicate usurarii procesului de printare. Avem de a face atat cu parti componente de calitate si performante, cat si cu un proces mult mai rapid de printare, alaturi de o sumedenie de alte caracteristici aferente.

Specificatiile pot fi consultate mai jos, asa cum au fost preluate de pe pagina de Kickstarter a produsului.

Imprimanta 3d

Dupa cum se vede, conceptul lui PULSAR renunta la executarea comenzilor de pe PC in favoarea Astroprint-ului si al legaturii prin smartphone. De retinut este si ca imprimanta poseda o librarie de obiecte 3D asociate cu Thingiverse si MyMiniFactory, foarte apreciate in domeniul printarii 3D.

Calibrarea se face automat, iar pasii ce trebuie urmati in cazul in care este necesara o calibrare manuala sunt indicati pe display-ul imprimantei.Imprimanta 3D

Pentru inceput, cei de la Hypernova dispun de doua prototipuri ale imprimantei PULSAR. Daca lucrurile merg bine, atunci PULSAR ar putea incepe sa fie distribuita global in ianuarie 2021.

Jucaria asta pare foarte indrazneata, trebuie sa recunosc. Faptul ca este incadrata de o carcasa solida si vine la pachet cu un software simpatic si practic o diferentiaza de alte modele mult mai butucanoase sau mai rigide, unde ar fi trebuit sa faci uz si de PC. PULSAR pare mai simpla si mai avantajoasa. Francezii ar avea sanse sa isi indeplineasca visul pe Kickstarter cu asa ceva.

Imprimanta 3D

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button