GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Publicul nu este mulțumit de monetizarea lui Artifact

Singurul joc făcut de către cei de la Valve în ultimele… să zicem secole, a fost lansat zilele trecute pe Steam, Artifact.

Jocul de cărți a cărui anunț a fost ceva mai bine primit ca cel al lui Diablo Immortal poate fi acum cumpărat și jucat de zor, însă publicul nu prea este mulțumit de costul său. Nu că ar fi scump la 18 euro, dar sunt nemulțumiți de costurile care vin după.

Fiind un Trading Card Game, jocul funcționează pe baza ideii că o carte individuală are valoare, și ca urmare nu este generată din neant, iar participarea la evenimentele competitive este tot contra cost. Așa că cei care vor să aibă toate cărțile, sau măcar pe cele de care au nevoie, vor trebui să le cumpere. Deocamdată, pentru a le cumpăra pe toate va trebui să cheltuiți în jur de 300 de dolari, iar asta nu a supărat foarte mulți oameni, Artifact având acum un scor mixt pe Steam. Dintre cele 6000 de recenzii ale jocului, mai bine de 2000 sunt negative, toate legându-se de costul cărților. Numărul lor pare să crească pe zi ce trece, din moment ce internetul a început clasicul său bulgăre de ură care se mărește pe măsură ce se rostogolește la vale, zdrobind pe drum orice fel de tangență cu realitatea.

Acea realitate fiind că Artifact nu este un CCG, ca Hearthstone, iar jucătorii chiar își pot vinde cărțile sau pot face schimb de cărți, ca la Magic The Gathering.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button