GamingPC&ConsolesTech&IT

PUBG renunță la procesul împotriva lui Fortnite

Conceptul de bază al genului battle royale este simplu. Până la 100 de jucători coboară pe o hartă, se luptă pentru a colecta resurse și apoi luptă până când un singur jucător rămâne. Dar se pare că PUBG Corp nu era dispusă să joace după aceleași reguli, deoarece până de curând au avut un proces de judecată împotriva Epic Games în Coreea de Sud, conform căruia Fortnite: Battle Royale a copiat PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG).

PUBG Corp a intentat procesul în luna mai după ce Fortnite a continuat să crească în popularitate. Epic Games a spus că peste 125 de milioane de oameni joacă varianta lor de battle royale și s-au angajat să investească 100 de milioane de dolari pentru a susține scena înfloritoare de esport a acestui joc. Procesul a părut a fi o modalitate pentru compania mamă a lui PUBG, Bluehole, de a susține că Fortnite a împrumutat (sau a furat) mai multe dintre elementele sale.

Nu este greu să observi asemănările. Ambele au nevoie de personaje care se luptă până la moarte după aterizarea pe o insulă în care o amenințare fatală (gazul toxic în PUBG și o furtună în Fortnite) obligă oamenii să se deplaseze în anumite părți ale hărții sau să piară. Jocurile au diferențele lor, mai ales atunci când vine vorba de ton, prezentare și absența unui element de construcție în PUBG. Cu toate acestea, modul de luptă battle royale din Fortnite a fost dezvoltat după ce PUBG a devenit un hit.

Bloomberg a declarat că PUBG Corp și-a retras procesul la începutul acestei săptămâni. Nu este clar de ce – nu a existat nicio veste despre o înțelegere. Poate că legăturile companiilor au ceva de-a face cu asta. Compania mamă a PUBG Corp. și Epic Games au un investitor comun în Tencent, un gigant chinezesc al jocurilor, iar PUBG a fost construit folosind motorul Unreal Engine al celor de la Epic. În cazul în care companiile sunt formate din oameni, aceasta a fost o mare dispută de familie foarte publică.

Vestea de retragere a procesului a sosit la scurt timp după ce PUBG a lansat o nouă hartă numită Sanhok, care este mult mai mică decât locațiile anterioare ale jocului, inspirând un ritm de joc mai asemănător cu Fortnite decât era înainte. PUBG a introdus, de asemenea, un Event Pass care oferă produse cosmetice în joc pentru persoanele care îl cumpără și completează provocări specifice – ceva ce Epic Games deja au oferit în Fortnite prin intermediul Battle Pass-ului.

Exact. La câteva săptămâni după ce un proces a susținut că Fortnite era prea similar cu PUBG, PUBG a început să semene foarte mult cu Fortnite. Dacă acest lucru poate ajuta PUBG Corp să își stingă pierderile și să facă și mai mulți bani, ei bine, poate că este mai bine să renunțăm la certuri și să rezolvăm lucrurile în afara instanței de judecată. La urma urmei, ce mare lucru este o schimbare de idei în familie?

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button