GamingPC&ConsolesTech&IT

Playerunknown’s Battlegrounds este acum interzis în Nepal

Playerunknown’s Battlegrounds, este acum efectiv interzis în Nepal, potrivit unei știri din Kathmandu Post. Acest lucru s-a întâmplat după ce Divizia de Criminalitate din Nepal a depus miercuri un litigiu de interes public la Curtea Districtuală din Kathmandu. O zi mai târziu, Autoritatea de Telecomunicații din Nepal a solicitat tuturor ISP-urilor și furnizorilor de servicii mobile să blocheze jocul.

Șeful diviziei de criminalitate, Dhiraj Pratap Singh, a declarat în cadrul interviului cu Kathmandu Post:

Am primit o serie de plângeri din partea părinților, școlilor și asociațiilor școlare cu privire la efectul jocului asupra copiilor. Am mai purtat discuții cu psihiatrii înainte de a cere Curții districtuale din Kathmandu permisiunea de a interzice jocul.

Singh a continuat să spună că decizia a fost luată la sfatul psihiatrilor. Acesta a mai adăugat:

Părinții și școlile s-au plâns că jocul afecta studiile copiilor lor și îi făcea mai agresivi. Când am consultat psihiatrii, ei au mai spus că violența din jocuri poate face pe oameni agresivi în viața reală.

Potrivit unei știri din Kathmandu Post datând din 2016, cele trei cele mai populare jocuri competitive din acea perioadă au fost Dota 2, Counter Strike: GO și FIFA 16. Interdicția din Nepal vine după o interdicție similară pe termen scurt a lui Playerunknown’s Battlegrounds Mobile în unele părți ale Indiei mai devreme în an.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button