GamingPC&ConsolesTech&IT

PUBG Corp dă Epic Games în judecată din cauza lui Fortnite

Comedia continuă în cazul încercării celor de la Bluehole/PUBG Corp să împiedice răspândirea lui Fortnite.

Compania din Coreea de Sud a dezvăluit zilele trecute că plângerile sale constante despre cum Fortnite copiază PUBG au evoluat de câteva luni la o plângere în cadrul tribunalelor din Coreea de Sud. Epic Games a fost dat în judecată pentru încălcarea copyright-ului, fix la timp pentru a tempera lansarea lui Fortnite în mod oficial în Coreea de Sud, jocul având un contract de distribuție cu Neowiz Games, prin coincidență, tot din ianuarie.

Care este copyright-ul exact pe care l-ar fi încălcat Fortnite? Pentru publicul general, PUBG Corp susține că folosirea numelui PlayerUnknown’s Battlegrounds pentru a promova Fortnite este motivul. Epic Games avea materiale promoționale prin care încercau să definească ce exact este modul de joc nou al lui Fortnite, iar comparația cu PUBG era inevitabilă.

Dar considerând că atunci când Bluehole a dat în judecată producătorii unor jocuri de telefoane mobile tot pe cauză de copyright, se lega mai mult de lucruri precum: parașutarea din cer, prezența băuturilor energizante, tigaia și expresia ”Winner Winner Chicken Dinner”. Faptul că acestea existau deja în jocuri de mult timp, iar expresia era prezentă deja de ani de zile în modul Battle Royale al lui H1Z1, n-au prea contat pentru Bluehole.

Va avea success efortul celor de la PUBG Corp să împiedice Fortnite? Considerând că sunt „la ei acasă”, ar avea ceva speranțe.

[Korea Times]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button