GamingRSS PaginaDeMedia

PUBG: Battlegrounds va deveni free-to-play

După numeroase modificări și adiții care mai de care mai ambițioase și mai diverse, jocul care a pornit moda battle-royale va putea fi jucat gratuit. Adică nu mai este vorba de o perioadă limitată, cum ar fi un weekend anume sau cu o anumită ocazie, ci pentru totdeauna. Hmmm, și eu care mă gândisem să mi-l cumpăr în sfârșit după ani buni…

Decizia a fost luată la mai bine de patru ani de la nașterea jocului (stai, aveam impresia că PUBG: Battlegrounds există de mai mulți ani!), iar John Yang, Product Marketing Manager din cadrul Krafton face anunțul pe blogul Sony.  Compania a considerat că trecerea jocului în regimul free-to-play le va da oportunitatea de a dezvolta și mai mult universul PUBG prin creșterea comunității și extinderea către o audiență și mai diversă. Krafton afirmă că această decizie este un pas logic și natural al unui plan ambițios, care va aduce o serie de îmbunătățiri și noutăți, multe dintre acestea destinate noilor jucători.

PUBG

„Am plătit pentru PUBG, acum ce fac?”

Krafton spune că veteranii care au achiziționat jocul nu vor fi uitați. Aceștia vor primi un Special Commemorative Pack, care include șapte iteme cosmetice și access la componenta Battlegrounds Plus, adică serviciul premium care deblochează toate elementele lui PUBG: Battlegrounds, alături de boostere pentru profilurile jucătorilor.

PUBG: Battlegrounds va deveni oficial gratuit pe 12 ianuarie 2022, după acești ani în care a vândut 70 de milioane de exemplare încă de la prima iterație a jocului. Este o realizare importantă, dar care nu se poate compara cu modelul free-to-play care, în unele cazuri, a adunat suma colosală de 300 de milioane de jucători.

Să fie oare această decizie o încercare de a crește și mai mult numărul de jucători? S-o fi plictisit lumea să plătească pentru battle-royale-uri care deja suprasaturează piața de jocuri? Rămâne de văzut.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button