PC&ConsolesGaming

PSVR 2 poate fi folosit pe PC, dar are nevoie de hardware suplimentar

Noul headset PSVR 2 de la Sony, anticipat pentru funcțiile sale avansate și experiența de joc imersivă, ar putea fi în curând compatibil cu PC-urile, dar va necesita proiectarea și producția de hardware suplimentar, conform unui raport recent.

Vestea a apărut printr-o postare pe Twitter de la iVRy, creatorul driverului cu același nume care permite utilizarea headsetului original PlayStation VR pe PC-uri. Conform lui iVRy, headsetul PSVR 2, conceput pentru consola PlayStation 5, nu poate opera în prezent pe PC-uri deoarece blochează DSC (Display Stream Compression), iar singura rezolvare este instalarea unor drivere de GPU AMD Open Source pe Linux.

iVRy lucrează acum la proiectarea unui hardware suplimentar pentru a face dispozitivul compatibil cu PC-urile. Cu excepția câtorva utilizatori AMD Linux, toată lumea va avea nevoie de acest hardware încă nedezvoltat pentru a utiliza PSVR 2 pe computerele lor.

PSVR 2, deși mai scump decât mulți dintre concurenții săi, a fost primit cu brațele deschise pe piața PC pentru capacitățile sale unice. Mai mulți revieweri (inclusiv Marinake în materialul său) au lăudat casca pentru calitatea foarte bună a imaginii și pentru confort, deci era de așteptat ca cineva să facă tot posibilul pentru a rula PSVR 2 și pe PC

Headsetul nou de la Sony este elogiat pentru oferirea unei experiențe de realitate virtuală unică pentru ecosistemul PlayStation 5. Încă rămâne de văzut dacă suma mare de bani pe care trebuie să o plătești la achiziție merită sau nu. Cu toate acestea, schimbările de design inovatoare și caracteristicile noi prevestesc un viitor cel puțin interesant pentru PlayStation VR2. Cum hardware-ul dedicat necesar pentru conectarea PSVR 2 la PC încă e departe, rămâne de văzut dacă Sony vor face demersuri pentru a aduce suport nativ pe Windows. Totuși, nu aș paria pe asta…

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button