PC&ConsolesGamingRSS PaginaDeMedia

PS5 se va lansa cu mai multe aplicatii populare integrate

Pentru PS5, Sony s-au ingrijit ca acesta sa vina echipat cu mai multe aplicatii media foarte des utilizate. Continutul media pentru PlayStation 4 exista si el, dar PlayStation 5 va usura drastic accesul si controlul acestora.

Este vorba, deci, de integrarea urmatoarelor servicii:

  • Apple TV (adaugat recent, el va fi disponibil si pentru PlayStation 4)
  • Disney Plus
  • Netflix
  • Spotify
  • Twitch
  • YouTube

Sony confirma faptul ca, de pilda, Spotify va putea rula in continuare in fundal in timpul sesiunilor de gaming. Similar, PS5 va integra Twitch si YouTube, in variante imbunatatite care sa le permita utilizatorilor o interactiune placuta si practica.

PS5

Sony incearca sa ne usureze vietile, creand astfel pentru consola next-gen doua sectiuni distincte: Game si Media. Aceste sectiuni vor fi accesate mult mai rapid, iar navigarea se va face fara batai de cap. Genul acesta de implementari fac parte din noua interfata pe care PS5 o aduce.

Amazon Video, Hulu, MyCanal si Peacock sunt inca o serie de aplicatii care isi vor face oficial loc in repertoriu, insa nu stim cand anume, spre deosebire de serviciile mentionate anterior, care vor fi disponibile odata cu lansarea consolei.

Sectiunea de Media de pe dashboard-ul consolei se vrea a usura folosirea aplicatiilor de streaming. Sony nu a mentionat daca aplicatiile enumerate sunt preinstalate sau nu, ci au dat de inteles ca nu vor mai fi descarcate „traditional” din Store.

Pentru PS5 este pregatita si o telecomanda cu butoane dedicate Disney Plus, Netflix, Spotify si YouTube.  Telecomanda poate fi folosita pentru a porni consola, pentru controlul aplicatiilor media (alaturi de Control Center pentru redarea muzicii) dar si pentru pornirea, oprirea si setarea volumului televizoarelor compatibile.

PS%

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button