PC&ConsolesGamingRSS PaginaDeMedia

În curând îți vei putea controla PS5-ul prin intermediul asistentului vocal

Ca orice lucru smart, și consolele de gaming trebuie să fie compatibile cu cel puțin un asistent vocal. Sony a anunțat că va începe să testeze noi funcții, iar versiunea beta pentru update-ul de soft al PS5 va fi lansat azi.

Această versiune aduce câteva schimbări pe partea de grupuri, interfață și modul în care utilizatorii navighează prin meniurile consolei. Practic, beta-ul în cauză include și un preveiw pentru comenzi vocale. Ele funcționează cam cum te-ai aștepta să funcționeze un asistent ca Google, Bixby, Alexa sau Siri, în anumite limite.

Trebuie doar să rostești „Hey PlayStation!”, iar apoi te poți folosi de asistent pentru a găsi și a deschide jocuri și aplicații, pentru a naviga prin setări sau pentru a controla redarea conținutului audio și video. La fel de simplu este și să dezactivezi opțiunea, care va fi momentan disponibilă în limba engleză pentru utilizatorii din Regatul Unit și SUA care s-au înregistrat în programul beta pentru PS5.

Sony PS5 asistent vocal

Sony va face schimbări și în rândul grupurilor. Voice chat-urile vor fi redenumite în party-uri și utilizatorii le pot seta astfel încât prietenii se vor putea alătura chat-ului direct, fără a mai accepta o invitație în prealabil. Totodată, au fost oferite mici tweak-uri și pe partea de interfață, adică vei putea să păstrezi unele jocuri și aplicații direct în ecranul Home, iar trophy card-urile primesc și ele un facelift.

Cei nerăbdători să examineze aceste noutăți se pot înregistra în programul beta, dar vor trebui să aștepte până sunt selectați de Sony pentru a putea participa. De altfel, update-ul live pentru sistemul de operare al PS5 și PS4 va fi disponibil global în decursul acestui an.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button