PC

PS4 Pro, un Xbox One S si un Apple TV incercate cu un USB Killer

USB Killer-ul este una dintre cele mai nocive si distructive inventii din ultimi ani, acesta fiind in esenta un stick USB traditional, ca aspect exterior, doar ca odata introdus intr-un dispozitiv electronic acesta prajete circuitele acestuia in doar cateva secunde.

Aparitia acestor USB-uri speciale pe piata ridica si niste incertitudini vis-a-vis de nivelul de protectie impotriva scurtcircuitului pe care vechile porturi USB le au. In unele cazuri fiind zero norme de securitate implementate pentru ca dispozitivele sa nu fie afectate de un scurt sporadic.

Sunt persoane care vad practicabilitatea unui asemenea dispozitiv, pe de alta parte, in mainile unui pusti pus pe poante si faima pe internet, s-ar putea sa se constituie intr-un USB Killer.

Canalul de Youtube EverythingApplePro a pus un astfel de USB Killer fata in fata cu trei dispozitive populare din acest moment. Un Playstation 4 Pro, un Xbox One S si noul Apple TV. Primul pe lista a fost Xbox One S care din pacate nu s-a comportat atat de bine dupa introducerea USB-ului, acesta incepand sa cante in triluri electrice, consola refuzand sa mai functioneze dupa ce intreg procesul a fost oprit.

Playstation 4 Pro s-a descurcat mult mai bine. Porturile din fata se pare ca sunt protejate impotriva scurtcircuitarii, acestea tinand piept cu darjie USB Killer-ului, doar ca in momentul in care acesta a fost introdus intr-un port USB din spatele consolei, aceasta si-a dat si ea obstescul sfarsit.

Apple TV-ul pe de alta parte a fost cel mai bine protejat dispozitiv incercat, USB Killer-ul avand o reactie, dar protectiile se pare ca si-au facut treaba. Este un trend destul de alarmant, din ce in ce mai multe terminale mobile si nu numai fiind expuse unui posibil atac extern… fizic, un simplu stick USB putand sa iti pericliteze informatiile sau salvarile.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

18 comentarii

  1. Ps4 are doar in fata protectie dar fata de xbox are inca un plus 😀 PS4 the best console 😀 acum sincer ce-i de la sony sau gandit ca un idiot va baga in spate usb killer dar daca vor vedea video-ul sigur se va face update la PS4 pro si vor pune protectie si pe spate

  2. de ce sa ai asa ceva doar, ca sa iti strici consolele deci, nui bun de nimic poate doar daca esti spion si vrei sa prajesti sistemele la inamic , altfel e degeaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button