PC&Consoles

PS4 Pro capătă suport pentru streaming la 60 de cadre pe secundă

Nu cu mult timp în urmă ne amuzam cum consolele din generația curentă nu sunt în stare să ruleze jocuri pe rezoluția 1920×1080 la 60 de cadre pe secundă. Dar de atunci am trecut la o generație intermediară care teoretic este aceeași, dar practic nu. Una care nu doar că poate reda… unele jocuri la 60 de cadre pe secundă, dar poate să și codeze video în timp real la această viteză.

Update-ul de firmware 5.0 al lui Playstation 4 Pro pare că va aduce opțiunea de a transmite video prin Twitch la 60 de cadre pe secundă până și pe rezoluția de 1080p. Această funcție cu siguranță este asigurată de componenta de codare video integrată în procesorul grafic Radeon. Nu de alta, dar procesorul Jaguar este deja utilizat la maxim de consolă, așa că nu ar fi tocmai capabil să pună deoparte câteva nuclee doar pentru codarea video.

Merită menționat că deși PS4 Pro este o consolă mai puternică decât predecesorul său direct, tot nu poate rula multe jocuri la 60 de cadre pe secundă, așa că funcția aceasta nu va fi utilă tocmai în toate cazurile cu putință. Vinovatul este tot procesorul, o relicvă din era Bulldozer care din păcate nu a putut fi înlocuit în timp util cu un echivalent Ryzen.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button