RSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Provizia de RAM va crește considerabil anul viitor, iar prețurile vor scădea

De câțiva ani RAM-ul este scump. Foarte scump. DDR4 are în acest moment un cost atât de mare încât nici nu mai știu dacă mai pot scormoni din sac o glumă jalnică despre cât de scump este. Dar de anul viitor lucrurile se vor schimba, sau cel puțin așa spun șoaptele care zboară prin vântul de toamnă.

Conform veștilor care circulă acum prin presa din Coreea de Sud, de la finalul acestui an companiile implicate în producția de RAM, precum Samsung, SK Hynix și Micron, vor trebui să își reevalueze puțin planurile. Cauza ar fi creșterea proviziei. Atât pentru că părțile deja implicate, care până acum scoteau profituri record din RAM, chiar au făcut un efort pentru a-și extinde provizia, cât și pentru că vor intra pe piață jucători noi, precum Fujian Jinhua Integrated Circuit și Innotron Memory.

Provizia ar fi urma să fie chiar prea mare, ceea ce va duce la o situație pe care n-am mai văzut-o de ani de zile: stocuri de module de memorie care nu sunt deja rezervate de luni de zile de fiecare producător produse finite, contra unor sume exorbitante pe care le simțim crunt la buzunar. Rezultatul va fi o scădere a prețului pentru RAM, cândva pe parcursul următorului an. Presa din Coreea de Sud susține că am putea vedea acestă schimbare încă de la sfârșitul acestui an, dar poate este vorba aici de un vis prea optimist.

Rămâne acum doar o singură întrebare. Ce veți face voi când provizia de RAM va crește? Veți face în sfârșit acel upgrade la DDR4? Sau așteptați să apară DDR5 în 2020? Veți sări direct la 64GB de RAM, plătind cam la fel de mult cât v-ar fi costat înainte 16GB? Veți împodobi bradul cu DIMM-uri, pentru că vor fi mai ieftine decât globurile? Bine, probabil asta nu se va întâmpla, dar putem visa.

[Digitimes]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button