TECH

ProtonMail sporește securitatea email-urilor

Serviciul de e-mail securizat ProtonMail a anunțat o modalitate mai sigură de a trimite e-mailuri criptate end-to-end de pe desktop, cum ar fi Outlook, Apple Mail și Thunderbird, prin noua aplicație „Bridge”.

Unii utilizatori de e-mail preferă să utilizeze aplicații desktop prin intermediul serviciilor web datorită performanțelor mai ridicate, în timp ce alții cred că aplicațiile web de e-mail au ajuns suficient de bune încât nu mai există nici un motiv să folosiți o aplicație desktop nativă. Cu toate acestea, pentru cei care sunt serioși în ceea ce privește asigurarea comunicațiilor, clienții de pe desktop pot fi în continuare cea mai bună (sau cea mai sigură) alegere.

Criptarea browserului a fost mult timp criticată de experții în criptografie deoarece este mai ușor pentru atacatori să compromită un server sau să intercepteze comunicațiile și apoi să schimbe codul pe care îl primește utilizatorul în fundal, rupând sau ocolind criptarea lor în proces. Utilizatorul s-ar putea să nu afle, deoarece modificările tipice ale unei aplicații web se produc în tăcere în fundal.

Aplicațiile de desktop, pe de altă parte, pot necesita acțiuni manuale de la utilizatori atunci când primesc o actualizare. Aplicațiile desktop pot primi și actualizări rău intenționate, însă consensul general este că este mult mai ușor pentru un atacator să exploateze o aplicație web.

ProtonMail Bridge este o aplicație pe care o rulați în fundal pe PC. Scopul său este să cripteze și să decripteze e-mailurile ProtonMail în momentul în care sunt trimise sau primite în clienții de e-mail de pe desktop.

Bridge se conectează la serverele ProtonMail printr-o interfață de programare a aplicațiilor (API) care acceptă criptarea end-to-end. Bridge comunică cu clienții desktop prin protocoalele standard IMAP și SMTP.

Funcțiile de căutare ale clienților de pe desktop vor funcționa conform așteptărilor, deoarece e-mailurile sunt decriptate și stocate local pe mașină în momentul în care sunt recepționate. Integrarea ProtonMail cu clienții desktop va permite, de asemenea, utilizatorilor să primească și să trimită e-mailuri ușor de la un cont la altul, ca o modalitate mai simplă de a importa și de a exporta date de e-mail.

Pentru a utiliza aplicația Bridge, utilizatorii care folosesc varianta contra cost de ProtonMail trebuie doar să-și adauge conturile la acesta, precum și la clientul de e-mail pe care intenționează să-l folosească și apoi să configureze setările de e-mail (parola, porturi etc.) pentru acei clienți. Compania a spus că pentru moment numai Outlook, Apple Mail, Thunderbird sunt suportate, dar teoretic orice client IMAP ar trebui să funcționeze.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button