PC&Consoles

Proteste masive în Black Desert Online

MMO-urile oferă ocazii inedite pentru a studia comportamentul uman, iar Black Desert se dovedește a fi un studiu de caz interesant.

Acest MMO a uluit publicul atunci când a fost anunțat prin detaliul grafic excelent și opțiunile de personalizare a avatarului. De când a fost lansat s-a bucurat de ceva succes, dar a cam picat într-un con de umbră în ultimele luni. Jocul scoate acum capul la iveală, dar nu într-o lumină bună.

Un număr mare de jucători au început să organizeze proteste Black Desert Online, deoarece se opun deciziei luate de publisher, Daum Games, de a implementa un magazin virtual cu bani reali care ar permite obținerea de obiecte care apoi pot fi re-vândute altor jucători pentru moneda virtuală a MMO-ului.

paytowin black desert 2

Protestele au luat forme foarte interesante, deoarece jocul permite realizarea de pancarte cu anumite sigle, precum cea a ghildei, care în cazul de față afișau mesaje de protest față de direcția în care se îndreaptă jocul. Populația este de părere că se transforma într-un titlu „Pay 2 Win”, îmbâcsind până și harta lumii cu astfel de semne de protest.

paytowin black desert

Acest protest este doar începutul, mâine și vineri jucătorii plănuind să organizeze un „Black out”, însemnând că nu vor intra în Black Desert Online, sperând ca scăderea din senin a numărului de jucători să fie un semnal de alarmă pentru operatorul MMO-ului.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button