PC&Consoles

Proteste la Electronic Arts

La sfârșitul săptămânii trecute a intrat în efect mare grevă organizată de SAG-AFTRA, sindicatul actorilor vocali din industria jocurilor.

Această grevă afectează 10 studiouri mari, precum Electronic Arts, Activision, Take Two, Warner Bros și alte nume mari. Iar în unul din cazuri, greva a fost însoțită și cu un protest.

Mai bine de 250 de reprezentanți și susținători ai SAG-AFTRA au fost prezenți în ultimele zile la sediul din Playa Vista, California, al Electronic Arts, înarmați cu pancarte prin care își exprimau cerințele.

Protestatarii, la fel ca cei care în acest moment sunt în grevă și refuză să lucreze cu Electronic Arts și celelalte companii, cer ca actorii vocali să fie mai bine recompensați pentru munca lor. Spre exemplu, atunci când un joc vinde multe milioane de exemplare, actorii ar trebui să primească un bonus monetar.

Această cerere persistă în industrie de foarte mulți ani, până și actorul care a jucat rolul principal din GTA 4 spunând că numai pentru reclamele jocului, dacă ar fi fost tratate ca reclame normale, ar fi avut dreptul la o recompensă monetară pentru transmisia lor.

Conform reprezentanților SAG-AFTRA, protestele sunt abia la început și vor continua.

[Gamasutra]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button