PC&Consoles

Proprietarul lui Riot lanseaza o consola

De ceva vreme, studioul Riot se afla in proprietatea Tencent, o companie de investitii masiva din China care tocmai a intrat pe piata consolelor.

Saptamana aceasta a fost dezvaluita consola Tencent Games Platform Box Blade. Un nou dispozitiv de gaming, care spre deosebire de consola cea facuta de Fuze, nu are procesoare ARM sau Android, ci foloseste hardware mult mai puternic.

Blade este realizat in colaborare cu Intel si compania de electronice Haier, fiind bazata pe procesoare din generatia a 6-a Intel Core. Da, este bazata pe Skylake. Si ce procesor foloseste? i3, i5 si i7. Daca in acest moment nu prea mai suna a fi o consola, din moment ce are optiuni multiple de procesor, va inceta sa sune ca o consola de indata.

Aceasta consola ruleaza Windows 10, alaturi de o infrastructura software numita TGP Box, care este in esenta un fel de Steam care se poate incarca direct la start-up, dand impresia ca ar fi o consola. Cel putin Valve a incercat sa integreze Steam in propriul sistem de operare derivat din Debian, nu doar un program care porneste odata cu Windows 10.

Momentan, pentru aceasta platforma au fost anuntate jocuri precum League of Legends, Fifa Online 3, Monster Hunter Online si cateva alte jocuri produse in mare parte pentru piata Chinezeasca.

Nu s-a specificat un pret pentru aceasta consola sau daca va fi disponibila in restul lumii. Desi, nu prea are cine stie ce motiv sa apara si in restul lumii, pentru ca nu e de parca Steam Machines zboara de pe rafturi, iar acest Blade este in mare parte acelasi lucru.

[All China Tech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button