MORE

Promisiuni electorale: Cameron vrea sa interzica criptarea comunicatiilor in UK

Premierul britanic, David Cameron, aflat in prag de alegeri, promite ca, daca va fi reales in fruntea guvernului, ar opta pentru interzicerea criptarii comunicatiilor in tara sa. Pe de o parte, toata treaba asta este justificata – recentele atacuri teroriste din Paris i-au facut pe liderii europeni sa regandeasca strategia antiterorista.

Premierul conservator a declarat ca teroristii folosesc metode protejate de comunicare si, de aceea, guvernul, prin intermediul serviciilor secrete, trebuie sa poata sa le monitorizeze si, dupa caz, sa le acceseze continutul. Ce spune el? – Ca viitoare legislatie din domeniul IT ar putea sa contina aspecte cu privire la interzicerea criptarii comunicatiilor electronice pentru servicii ca Snapchat, WhatsApp sau iMessage. Asta intr-o societate deja ultrasupravegheata. „Daca voi fi reales prim-ministru, ma voi asigura ca exista o lege care ne va da certitudinea ca nu le vom permite teroristilor sa aiba un spatiu sigur de comunicare”, a spus Cameron.

Pe scurt, interzicerea criptarii duce la comunicatii mai putin sigure si la vulnerabilitatea companiilor in fata atacurilor cibernetice. Sa fi uitat Cameron de marele fiasco din 2013 cand vicepremierul Nick Clegg a respins proiectul „Draft Communications Data Bill”, care ar fi permis autoritatilor sa stocheze informatiile activitatilor online ale britanicilor? „Fara <<web snooping>> in Marea Britanie, atat timp cat liberal-democratii se afla la putere”, declara Clegg la acel moment, intr-o interventie telefonica la BBC. Anul trecut, guvernul britanic a facut apel la Twitter si Facebook sa ofere serviciilor secrete britanice acces la cele doua retele preferate de gruparile extremiste.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close