GamingPCTECHTech&IT

Project xCloud va sosi in curand si pe PC-urile cu Windows

Anul trecut, Microsoft a facut o multime de anunturi referitoare la Project xCloud. Noua platforma de game streaming se tot dezvolta, urmand sa fie lansata la finalul lui 2020. Serviciul a fost deja testat pe Android si iOS. Acum insa, se pare ca si utilizatorii de Windows 10 vor putea incerca xCloud.

Pe PC, aplicatia de streaming de la Xbox va suporta transmisii locale de pe un Xbox One (lucru deja disponibil prin aplicatia companion) cat si streaming de pe serverele Project xCloud. Conform celor de la The Verge, aceasta versiune de PC a lui xCloud este deja in teste la sediile Microsoft. Momentan, rezolutia este limitata la 720p, dar urmeaza sa creasca. Asta se va intampla odata cu inceperea testelor pe PC a platformei, cand rezolutia va urca la 1080p.

La fel ca si in cazul streaming-ului pe mobil, vei avea nevoie de un controller pentru Project xCloud pe PC. Din pacate, nu vei putea juca Halo cu mouse si tastatura, inca. Se pare ca versiunea de PC a platformei de streaming va fi disponibila pentru testare pe PC in viitorul apropiat, iar aplicatia va fi asemanatoare cu cea de pe mobile.

Au aparut si cateva schimbari hardware la noul Project xCloud. Daca la inceput, un server avea patru SKU-uri de Xbox One S pe o singura tava, acum capacitatea a crescut la opt. Microsoft va face eventual si tranzitia de la Xbox One S la Xbox Series X in viitor, dar pentru perioada de testare cred ca este destul.

Project xCloud pare sa fie cea mai bine inchegata platforma de acest fel de pana acum. Vorbind de Microsoft, pot spune ca am incredere ca acest serviciu va functiona bine. Daca tinem cont si de faptul ca viitorul gaming-ului se indreapta fix inspre aceasta directie, cred ca nu ar suna nebunesc sa zic ca asa arata ceea ce toti numim next-gen. Noile console vor fi, intr-adevar, interesante dar nu cred ca vor aduce schimbarea reala pe care o asteapta oamenii, ci doar vor introduce caracteristici de pe PC pe console pentru a le face mai puternice.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button