MORE

Project Spartan are un nume oficial – Microsoft Edge!

Build 2015 tocmai a luat sfarsit si o serie de noi informatii cu privire la noul sistem de operare Microsoft, Windows 10 a fost oferita publicului. Una dintre aceste informatii este noul nume al inlocuitorului oficial al lui Internet Explorer, Project Spartan. Care, acum primeste numele oficial de Microsoft Edge.

Sarind peste mistoul evident la adresa numelui, avand in vedere faptul ca Edge este… chiar pe marginea prapastiei, avand clar probleme de stabilitate si optimizare, fiind devansat de cele mai populare browsere cu usurinta, ba chiar si de catre predecesor, Microsoft au tinut sa sublinieze faptul ca noul browser este mai mult decat o unealta de navigat internetul. Poate transforma pagini in aplicatii de exemplu, sau se poate integra cu sistemul de operare cu mai multa usurinta, fiind gandit ca un instrument mai util pentru viitorii consumatori.

Un lucru este cert: Microsoft Edge este in ton cu aspectul general al lui Windows 10, oferind un stil minimalist aproape, dar cu functii ascunse sub capota. Nu s-au oferit prea multe detalii concrete, cu toate ca una a atras atentia: faptul ca dezvoltatorii pot acum sa porteze aplicatiile de Google Chrome in Microsoft Edge cu usurinta si faptul ca fiecare tab are acum propiul preview. (Cat RAM mananca acel preview nu a fost inca stipulat).

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Back to top button