Știri IT

Project Soli acum chiar va redefini controlul

Anul trecut Google a prezentat Project Soli, un sistem care folosea radar pentru detecta si interpreta comenzi efectuate prin gesturi. Era o idee grozava si unitati pentru dezvoltare au fost trimise mai multor oameni care au realizat multe lucruri grozave cu el. Exista insa o problema.

Varianta initiala a lui Project Soli avea tendinta sa consume foarte multa energie, destul de multa incat a trebuit sa se puna un avertisment pe apart. Apoi, pentru a face toata acea treaba de interpretare a comenzilor, trebuia sa fie atasat la un PC potent. Era genul de lucru care n-ar functiona vreodata pe o tableta. Asa ca Google nu s-a oprit din lucru la optimizarea sa.

Rezultatul este un nou Project Soli care consuma de 22 de ori mai putina energie, ajungand acum la undeva intre 1.2W si 0.0054W. Iar pe partea de procesare nu mai necesita un PC adevarat, functionand acum si pe un procesor Qualcomm Snapdragon 400, multumita optimizarii care a imbunatatit performanta codului care se ocupa de detectie si interpretare de cam 256 de ori. Sistemul tot este capabil sa scaneze mediul inconjurator de 18 mii de ori pe secunda.

Si la ce poate fi folosit acum? La ceasuri. LG Urbane este un smartwatch care acum poate fi controlat folosind doar gesturi, multumita unui modul de Project Soli care poate fi integrat in corpul telefonului.

Sistemul este capabil sa interpreteze atat gesturile, cat si distanta mainii fata de ceas pe post de comanda. In asa fel, atunci cand mana se apropie de ceas, dispozitivul intra deja in meniul de setari. Aplicatii pentru aceasta tehnologie exista, dupa cum au demonstrat cei care s-au jucat cu varianta de anul trecut a Dev Kit-ului. Project Soli este atat de performant incat poate detecta pana si cu ce material intra in contact, identificand corect tipuri diferite de metal. Alternativ, poate fi folosit pentru a deschide usi cu o miscare a mainii, de parca ai fi un Jedi.

[Engadget]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button