MORE

Project Bloks permite invatarea programarii prin joaca

Google are o noua initiativa menita sa ajute copii sa invete programare, sub forma lui Project Bloks.

Acest proiect presupune realizarea unei platforme de programare fizica. Mai exact, permite inlantuirea unor blocuri care au instructiuni prestabilite pentru a realiza de programe.

Sistemul este compus dintr-o unitate de baza, construita folosind un Raspberry Pi Zero si mai multe unitati care se pot conecta intre ele pentru a realiza structura programului. Pe aceste unitati de baza sunt puse niste pucuri care contin o instructiune simpla, cum ar fi repetare, miscare, desenare si tot asa.

Acest intreg ansamblu poate fi apoi legat la un dispozitiv pe care poate fi vazut rezultatul programului fizic, in exemplul folosit de Google fiind prezent un mic robot capabil sa deseneze.

Project Bloks se afla abia la inceput, asa ca poate nu veti vedea variante comerciale disponibile prea curand pe piata, dar reprezinta o idee destul de interesanta pentru a invata copii care sunt la gradinita principiile de baza ale programarii. Nu de alta, dar din momentul in care invata sa citeasca ar putea la fel de bine sa treaca la Colobot, a carui varianta remasterizata permite chiar si sesiuni de programare in PvP.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button