MORE

Project Ara pus pe repaus de catre Google

Planurile mari ale Google pentru proiectul Ara s-ar putea sa nu se mai materializeze. Potrivit Reuters, marele G a decis sa amane inițiativa sa de telefon modular.

La inceputul acestui an, compania a anuntat ca va lansa un telefon dezvoltator cu componente interschimbabile, în al patrulea trimestru din 2016, înaintea unei versiuni de consum, programată pentru 2017. Din păcate, acest lucru s-ar putea sa nu se mai întâmple.

Conform relatarilor, Mountain View suspenda Ara „ca parte a unui efort mai larg de a eficientiza eforturile hardware ale companiei.” Va fi dificila lansarea unei versiuni de consum a unui telefon cu componente interschimbabile, la urma urmei, chiar dacă ultimul prototip nu este la fel de personalizabil cum si-a imaginat inițial Motorola. (De remarcat, Google a ales să păstreze proiectul Ara atunci când a vândut Motorola catre Lenovo.) Compania va trebui să producă pe cont propriu nu doar unitățile, dar si boxele modulare și camerele video pe care oamenii le pot schimba.

Aceleași surse au declarat acest telefon modular de vis al Google ar putea să nu fie complet mort, totuși. Compania ar putea licenția tehnologia proiectului Ara catre alti producatori de telefoane, care ar putea lansa, la urma urmei, o versiune pe care sa o putem cumpăra.
[Reuters]

Articole asemanatoare

6 comentarii

  1. Eram sigur! Sunt 2 variante! Baietii care l-au dezvoltat erau ai lor si bam spalare de bani sau l-au luat ca sa il puna pe hold pana oamenii de marketing decid ca e ok sa il scoata.

  2. Nu vor exista telefoane modulare ,ar face greseala care a existat la PC-uri . Cei ce le vindeau gata facute nu au mai facut profit exact cum nu ar mai face profit Samsung ,Apple,LG etc pentru ca ar fi nevoiti sa se reprofileze pe crearea de componente in loc sa vanda la suprapret telefoane gata montate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button