TECH

LG PF1000U – Un proiector ideal pentru spatii mici!

Proiectoarele incearca sa se impuna pe piata Home Theatre, uneori chiar in detrimentul televizoarelor cu diagonale mari. Desi LG sunt foarte cunoscuti pe piata de televizoare, acestia au in portofoliu si proiectoare, iar modelul PF1000U este unul foarte interesant. Acest proiector poate fi considerat compact in categoria sa. Proiectorul este de tip Ultra Short Throw si poate proiecta o imagine cu o diagonala de 1.5m de la o distanta de 11cm, sau daca vi se pare diagonala mica, il puteti pune la 38cm distanta de perete pentru a obtine o imagine cu o diagonala de 2.5m. Proiectorul este de tip LED, iar lampa are o durata de viata de 30.000 de ore, asadar acesta va tine mult si bine.

Luminozitatea lampii este de 1000 de lumeni, iar contrastul oferit este de 150.000:1. In comparatie cu alte proiectoare, trebuie sa mentionam ca acesta are integrat un TV Tuner digital, asadar nu mai aveti nevoie de o alta unitate externa pentru a beneficia de functia de TV. Sistemul de operare este cel standard de pe televizoarele smart ale celor de la LG, asadar avem acces la aplicatii precum Youtube, Netflix si altele.

Am conectat proiectorul prin HDMI la PC si am pornit un film. Am ales sa urmarim Saving Private Ryan Blueray 1080p, un film bine facut, cu multa actiune, si care s-a vazut extrem de bine de la o distanta de aproximativ 4 metri, imaginea de pe perete avand o diagonala de aproximativ 170cm. Pentru un proiector ultra short throw care are integrat si un TV Tuner, pretul este excelent pentru imaginea oferita si luminozitatea de care dispune.

Luminozitatea lampii poate fi setata din meniul Power Saving, noi am utilizat optiunea a doua, adica putere maxima, proiectorul producand mai multa lumina decat este cazul, aceasta devenind deranjanta si obositoare la ochi. In plus, daca nu folosim lampa la putere maxima, garantam o durata de viata mai mare a proiectorului.

Desi pe lentila si oglinda frontala scrie sa nu atingeti, deoarece este fierbinte dupa utilizare, noi am pus totusi mana pe ea sa vedem cat de incinsa este, deoarece proiectorul beneficieaza de doua ventilatoare, care racesc componentele si lampa, iar in acest timp aerul circula si prin partea frontala, prin urmare lentila si oglinda erau… reci dupa doua ore de utilizare! Atunci cand nu utilizati puterea maxima a lampii, racirea este mai silentioasa. In cazul in care puterea este maxima proiectorul devine putin zgomotos, mai ales daca este utilizat seara pe post de TV.

Difuzoarele integrate isi fac bine treaba, daca urmariti o emisiune TV, dar pentru filme va recomandam un sistem de dedicat 5.1 sau o boxa pe Bluetooth mai puternica. Proiectorul suporta inclusiv Wireless Display, asadar daca aveti un dispozitiv cu iOS sau Android, puteti da share ecranului direct pe proiector. Inca un aspect interesant este posibilitatea de a conecta un sistem de boxe wireless prin Bluetooth. Daca doriti sa conectati PC-ul sau un Bluray player, o puteti face prin conexiunea HDMI. Rezolutia proiectorului este Full HD, iar acesta are un pret de aproximativ 4100LEI.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button