MORE

Proiectarea a doua GPU-uri Radeon 400 a fost finalizata

Vesti bune pentru cei care se grabesc sa isi inlocuiasca placa video actuala cu tehnologie noua si moderna. Umbla vestea prin industrie ca designul placilor video din seria Arctic Islands, pe care AMD le va lansa ca seria Radeon 400, a fost finalizat.

Conform zvonului, atat procesorul grafic Ellesmere, cat si Baffin, au fost finalizate, urmand sa se indrepte in curand catre procesul de asamblare, testare, iar candva prin anul 2016, sa intre in productie in masa.

Merita mentionat ca aceste procesoare grafice nu vor fi cele menite sa inlocuiasca Fury sau un R9 390. Acel rol va fi ocupat de Greenland, care va folosi memorie HBM 2. Elsemere si Baffin sunt placi procesoare grafice de putere ceva mai mica, si consum ceva mai redus. Nu va pot spune cu siguranta nici ce tip de memorie vor folosi. Totusi, importanta lor nu poate fi ignorata, deoarce sunt procesoare cu totul noi.

Acestea vor servi bine la a inlocui lucruri precum Radeon R7 370 si R7 360, din moment ce acestea sunt in mare parte aceleasi placi video pe care le avem pe piata inca de pe vremea cand li se spunea Radeon 7870 si Radeon 7790.

Faptul ca vor folosi tehnologie noua, fiind fabricate folosind procesul de 16(sau posibil 14) nanometri, cu FinFET, inseamna ca de la sine vor avea o eficienta net superioara acelor placi video, care au fost lansate cu aproape 4 ani in urma. Orice imbunatatire a performantei vor adauga prin design va fi amplificata cu mult de procesul de fabricatie. 2016 se anunta ca un an bun pentru a face un upgrade la placa video, in special daca inca mai folositi un Radeon HD5850.

[Tweektown]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close