MORE

Programul „Un laptop pentru fiecare copil” nu a fost un esec!

Modificarile de personal, concedierile masive si inchiderea intregii filiale din Boston pe parcursul anilor, ar face ca programul „Un laptop pentru fiecare copil” sa nu para sa fi fost un esec.

Acest documentar al lui Michael Kleiman prezinta insa schimbarile pe care programul le-a realizat in viata participantilor, mai ales in cazul celor care nu auzisera pana atunci de computere si internet. Documentarul, intitulat WEB, prezinta desfasurarea programului OLPC in zonele sarace din Peru, prezentand copii care tasteaza pe micile laptopuri in clase si invatandu-si parintii sa foloseasca Google la umbra copacilor.

Documentarul a fost prezentat la diferite festivaluri de film, insa poate fi downloadat si de pe iTunes, Google Play, Amazon Instant Video, Xbox Video, Sony Entertainment Network si Vudu.
Din moment ce nu totul e frumos pentru OLPC, dupa cum am mentionat si mai sus, documentarul prezinta de asemenea si provocarile peste care a trebuit asociatia sa treaca, alaturi de interviurile catorva tehnicieni si ale parintelui internetului Vince Cerf sau fondatorului OLPC, Nicholas Negroponte. Daca ati uitat scopul initial al OLPC (asta inainte sa intre in poveste tabletele), acesta este un proiect care doreste sa ofere fiecarui copil din tarile sarace un laptop. Pentru a realiza acest vis, OLPC se bazeaza pe generozitatea oamenilor, rugandu-i sa cumpere de la ei un laptop de 399 de dolari, un al doilea urmand a fi simultan donat unui copil.

WEB Global Launch from Righteous Pictures on Vimeo.

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. Ce sa spun, e o idee buna. Acei oameni vor avea o sursa de informatii, si cam atat. Nu mai bine era sa investeasca acea suma de bani intr-o scoala sau o institutie de invatamant?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button