TECHTech&IT

Produsele Micron sunt interzise în China

Producătorul de memorie Micron n-are zile prea bune în ultima vreme prin China. Nu doar pentru implicarea sa în investigația legată de posibila aranjare a prețului pentru RAM, unde mai sunt luați la bani mărunți Samsung și SH Hynix. Compania este acum implicată în propriul scandal.

Produsele de memorie Crucial ale companiei Micron sunt în acest moment interzise în China, din cauza unei decizii luate de un tribunal ca urmare a unei plângeri depuse de doi producători din regiune. Aceștia susțin că Micron le-a încălcat o serie de brevete cu aceste produse. Dar povestea nu este chiar atât de simplă.

Conform Micron, această interdicție este o formă de răzbunare deoarece în companiile cu pricina, UMC și Fujian Jin Hua, au fost date în judecată atât de autoritățile din Taiwan, cât și de Micron în SUA, pentru spionaj și furt al proprietăților intelectuale.

Micron nu este prea îngrijorat din cauza acestei interdicții, deoarece, conform declarației sale, produsele Crucial vândute în China reprezintă doar 1% din venitul său anual. Conform estimărilor, asta tot ar reprezenta 80 de milioane de dolari.

Problema probabil va fi soluționată în viitorul apropiat, când se vor găsi soluții pentru uneltirile politice. Cel puțin această interdicție nu ne va afecta… dimpotrivă, acum că nu pot fi cumpărate produse Crucial în China, ar putea însemna că stocul va fi redirecționat în restul lumii… deși probabil nu va avea un impact asupra prețului RAM-ului.

[PCGamesN]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button