PCTECHTech&IT

Producția de memorie GDDR6 ar putea sugera lansarea de plăci video noi Nvidia

Atât Game Developers Conference (GDC), cât și conferința celor de la Nvidia (GPU Technology Conference – GTC) au venit și s-au dus fără anunțuri noi despre plăcile video pentru consumatori, așa că încă nu suntem informați cu privire la ce va urma și când se va întâmpla. Acestea fiind spuse, planificarea producției de memorie GDDR6 dă motive să se creadă că Nvidia vizează o lansare în luna iulie a acestui an pentru seria GeForce 11, sau cândva la scurt timp după aceea.

Gamers Nexus au declarat că la GTC au aflat despre planurile celor de la SK Hynix care intenționează să lanseze producția de cipuri de memorie GDDR6 în ritm rapid în următoarele trei luni și că Nvidia va folosi aceste cipuri pentru mai multe dintre produsele sale viitoare. Unele dintre acestea vor include hardware autonom pentru vehicule, dar redacției Gamers Nexus i s-a spus să „se aștepte ca GDDR6 să fie pe majoritatea, dacă nu pe toate, viitoarele arhitecturi de plăci video de gaming ale companiei Nvidia„.

Există o mulțime de „dacă” de luat în considerare, deci acest zvon ar trebui tratat cu scepticism. Una dintre aceste incertitudini este dacă SK Hynix este un furnizor de memorie destinată lansării. Dacă este, atunci este rezonabil să ne așteptăm ca următoarea serie de plăci video Nvidia să apară la scurt timp după ce SK Hynix va începe producția în masă a cipurilor de memorie GDDR6. Asta ar plasa lansarea, probabil, cândva în iulie sau august.

Gamer Nexus a declarat:

În prezent, nu avem nici un motiv să ne îndoim de informațiile pe care le-am furnizat. Direct de la sursă, SK Hynix va porni producția în masă pentru GDDR6 în termen de trei luni. GDDR6 va fi, de asemenea, pe viitoarele plăci video Nvidia. Întrebarea cea mare este când acestea vor sosi – în acest moment am aproxima-o pentru iulie sau mai târziu.

Site-ul a fost de asemenea informat că GDDR6 este mai scump de produs în prezent, cu aproximativ 20% mai scump decât GDDR5. Este posibil ca consumatorii să absoarbă costurile mai ridicate deși, în timp, costurile de fabricație vor scădea.

SK Hynix nu este singura companie care face cipuri de memorie GDDR6. Samsung și Micron fac, de asemenea, astfel de module, Samsung declarând în ianuarie că au început să producă în masă memorii GDDR6 de 16 gigabiți.

La acel moment, Jinman Han, senior vice president, Memory Product Planning & Application Engineering la Samsung, a declarat:

Începând cu această producție timpurie a primului modul de 16Gb GDDR6 din industrie, vom oferi o gamă cuprinzătoare de memorie grafică DRAM, cu cele mai înalte performanțe și densități, într-un timp foarte scurt.

După cum s-a mai observat în trecut, GDDR6 este extensia logică a ierarhiei GDDR5 / GDDR5X, oferind performanțe mai bune la tensiuni de funcționare mai mici (comparativ cu GDDR5X).

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button