Tech&ITTECHTelefoane

Producătorii din China fac propriul Play Store

Un magazin să îi unească pe toți

Probabil știți că Google nu prea câștigă mulți bani pe partea de Android în China, din moment ce nu are un Play Store în China. În schimb, fiecare producător are propriul magazin. Iar asta nu prea se mulează cu ceea ce știe publicul din afara Chinei despre cum funcționează telefoanele, așteptându-se ca totul să fie într-un singur loc.

Eh, producătorii de telefoane din China par să fi înțeles apucăturile publicului global și au anunțat o alianță. Global Developer Service Alliance este o inițiativă prin care vor permite dezvoltatorilor din toată lumea să creeze aplicații ce vor fi publicate prin acest GDSA simultan pe toate magazinele individuale ale acestor producători.

Practic, încă vor mai fi magazinele Huawei, Xiaomi, Oppo și Vivo, separate, independente. Dar conținutul lor va fi același, cu aceleași variante ale acelorași aplicații ce se comportă în același fel. Deocamdată GDSA este disponibil în Rusia, Malaezia, India și Indonezia, dar este în plan extinderea sa și în restul lumii.

Planul nu este o idee rea, în teorie. Dar în practică va fi nevoie de multă muncă până ce se poate crea ceva suficient de stabil cât să combată Google Play Store. Mai ales că aplicațiile făcute de Google nu se vor ivi pe această platformă.

Aș mai vrea să mă folosesc de această ocazie pentru a sublinia(ca un utilizator de DOS și Windows) cât de bizară este noțiunea de-a avea UN magazin sau O platformă pe care trebuie să o folosești pentru a putea instala/descărca în mod „oficial” aplicații pe un dispozitiv pe care l-ai cumpărat.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button