PC

Producătorii de plăci video pregătesc noile modele de Radeon RX Vega 56

Acum că AMD a lansat oficial și placa Radeon RX Vega 56, nu ar mai trebui să surprindă pe nimeni că partenerii producători de plăci video încep să lanseze noile plăci bazate pe acest model.

Întâi de toate, să vorbim despre ce au în comun plăcile oferit de Asus, XFX, Sapphire și Gigabyte. Toate modelele Radeon RX Vega 56 au la bază procesorul Vega 10, fabricat folosind tehnologia de 14nm FinFET LPP, fiind alcătuit din 12,5 miliarde tranzistori. Acest model este echipat cu 4 MB cache L2 și au o capacitate de 8GB, memorie de tip HBM2. Toate plăcile video menționate aici au o frecvență de 1.156MHz, care poate fi ridicată până la 1.471MHz. Se înțelege de la sine că variante OC ale acestor plăci nu vor întârzia prea mult până să apară.

Plăcile video RX Vega 56 de la Sapphire, XFX și Gigabyte sunt identice cu plăcile video de referință, care folosesc aceeași soluție de răcire. Aerul cald este evacuat prin partea din spate a plăcii, cu ajutorul unui singur ventilator. Asus este singurul producător care se diferențiază de competiție, oferind o soluție de răcire diferită de cea de bază. Pe această placă este instalat un radiator care, conform producătorului, oferă o suprafață cu 40% mai mare decât varianta anterioară. Asus mai include în sistemul lor de răcire 3 ventilatoare de tipul „wing-blade”, plus iluminare RGB.

În momentul publicării acestei știri nu există încă nicio informație despre prețul la care vor fi disponibile noile modele de plăci video. Funcție de cerere și disponibilitate, presupunem că majoritatea modelelor din cele de mai sus care folosesc design-ul de referință al acestei plăci vor avea un preț apropiat de 400 dolari. Plăcile video cu sistemul de răcire diferit cu siguranță vor avea un preț mai mare. Momentan este prea devreme pentru a anticipa ce efect va avea minatul de Ethereum asupra prețului și a disponibilității.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Pai, articolul este publicat pe 31 august si placile video deja au inceput sa apara de pe 30 august pe cateva site-uri. Si mi se pare foarte ciudat ca preturile sunt chiar departe de cei 400$ anuntati….. vega 56 are un pret de 3300 lei (ieri era la 3999 pentru ca azi sa apara un „fabulos” discount) iar vega 64 undeva la 3750 lei (pretul „initial” dupa spusele lor fiind 4300 lei)…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button