PC

Producătorii de plăci video au scos mărcile lor de gaming de pe plăcile AMD

La începutul acestei luni, HardOCP a publicat o poveste interesantă despre programul GPP al NVIDIA. Potrivit surselor HardOCP, acest program a interzis – printre altele – producătorilor terți de plăci video să utilizeze eticheta mărcii de gaming atât pe plăcile NVIDIA cât și pe cele ale concurenței. Și chiar dacă unii au susținut că acest lucru este doar un zvon, astăzi am descoperit unii producători – care creează plăci video pentru ambele companii – care și-au eliminat deja eticheta de pe plăcile video AMD.

HardOCP a declarat:

Dacă ASUS este un partener NVDIA GPP și dorește să continue să folosească procesoarele grafice NVIDIA în plăcile video, calculatoarele și laptop-urile marca ROG, nu mai poate vinde produsele video alte altor companii sub marca ROG. Deci, dacă ASUS dorește să construiască plăci video ROG bazate pe NVIDIA, nu mai poate vinde plăci video ROG bazate pe AMD și să continue să fie un partener NVIDIA GPP.

Gigabyte este prima companie care își înlătură în prezent eticheta de gaming de pe produsele sale AMD. Echipa a introdus o nouă carcasă externă pentru plăci video orientată spre produsele AMD; cu toate acestea, produsul pentru plăcile AMD are marca tipică GIGABYTE. Pe de cealaltă parte, aceeași cutie destinată plăcilor NVIDIA are marca AORUS, care este brandul de gaming al companiei Gigabyte.

MSI a eliminat, de asemenea, toate plăcile video AMD de pe site-ul său oficial. De exemplu, modelele AMD RX580 se află doar sub brandul „Armor”, iar unii jucători au avut o experiență îngrozitoare cu produsele „Armor” ale MSI în general (ceea ce înseamnă că unii clienți s-ar putea nici să nu se intereseze de aceste plăci doar datorită brandului „Armor”).

Ce este totuși interesant, se pare că ASUS își vinde încă plăcile video AMD sub brandul de gaming ROG Strix, deși va fi interesant să vedem dacă ASUS va elimina branding-ul ROG în viitor, așa cum deja au făcut-o Gigabyte și MSI!

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button