Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Procesul impotriva Apple iTunes intra in linie dreapta

/
/
/
/
image

Cazul federal antitrust in care este implicat gigantul Apple nu mai este atat de simplu ca la ultima noastra relatare despre acesta. Fostul inginer iTunes Rod Schultz a depus vineri o marturie in care acesta sustine ca a lucrat la un proiect menit sa stopeze in procent de 100% clientii care nu foloseau serviciile iTunes.

Plangerea pretinde ca Apple a incercat sa creasca „artificial” preturile iPod-urilor in perioada 2006 – 2009, dar reclamantul nu a reusit sa ofere si o documentatie credibila in care sa se arate ca Apple a incercat sa blocheze sistemele de operare care nu ofereau suport pentru iTunes (Linux).

WSJ sustine ca in afara salii de judecata Schultz a afirmat ca munca depusa de echipa sa era necesara pentru protectia digitala a materialelor aflate sub incidenta drepturilor de autor, dar si ca a pavat drumul pentru dominatia pe piata a iTunes. Pe de alta parte, compania este fixata pe afirmatia ca aceste masuri au fost necesare pentru a proteja experienta utilizatorului si drepturile autorilor pieselor. Schultz a fost ultimul martor din acest caz de 350 de milioane de dolari, suma care s-ar putea tripla. Juriul urmeaza sa inceapa deliberarile saptamana viitoare.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar