MORE

Procesul impotriva Apple iTunes intra in linie dreapta

Cazul federal antitrust in care este implicat gigantul Apple nu mai este atat de simplu ca la ultima noastra relatare despre acesta. Fostul inginer iTunes Rod Schultz a depus vineri o marturie in care acesta sustine ca a lucrat la un proiect menit sa stopeze in procent de 100% clientii care nu foloseau serviciile iTunes.

Plangerea pretinde ca Apple a incercat sa creasca „artificial” preturile iPod-urilor in perioada 2006 – 2009, dar reclamantul nu a reusit sa ofere si o documentatie credibila in care sa se arate ca Apple a incercat sa blocheze sistemele de operare care nu ofereau suport pentru iTunes (Linux).

WSJ sustine ca in afara salii de judecata Schultz a afirmat ca munca depusa de echipa sa era necesara pentru protectia digitala a materialelor aflate sub incidenta drepturilor de autor, dar si ca a pavat drumul pentru dominatia pe piata a iTunes. Pe de alta parte, compania este fixata pe afirmatia ca aceste masuri au fost necesare pentru a proteja experienta utilizatorului si drepturile autorilor pieselor. Schultz a fost ultimul martor din acest caz de 350 de milioane de dolari, suma care s-ar putea tripla. Juriul urmeaza sa inceapa deliberarile saptamana viitoare.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button