MORE

Procesul Google Wallet ajunge in instanta

Compania Google va face câteva vizite frecvente la tribunal în viitorul apropiat, deoarece încercarea sa de a împiedica începerea unui proces a eșuat. Procesul Google Wallet ajunge in instanta datorita unei judecătoare din San Jose, California, ce a respins cererea companiei de a nu escala plângerile depuse de un grup de avocați reprezentând oameni nemulțumiți de modul de functionare a unui produs.

Problema este una destul de gravă pentru Google, deoarece plângerile depuse se referă la ceva vital pentru un serviciu în care oamenii și-au pus încrederea că nu le va da în vileag date confidențiale despre cărți de credit. Mai exact, compania a încălcat atât termenii de utilizare pe care i-a impus pentru Google Wallet, cât și câteva legi federale, oferind acces la informații private unui număr de companii.

Nu este vorba de agenții guvernamentale sau companii care se ocupă de colectarea informațiilor despre preferințe sau rezultate de căutare. Mulți utilizatori de Google Wallet s-au trezit că informații precum codul lor poștal, adresa, numărul de telefon și adresa de e-mail au fost livrate către dezvoltatorii aplicațiilor pe care le cumpărau prin Google Play Store, deși nu aveau nici un fel de motiv să acceseze aceste informații.

Mai rău, pentru că nivelul de securizare din Play Store era oarecum scăzut, aceste informații puteau fi exploatate de softuri malițioase, cu intenția de a fura identitatea utilizatorului. Google a încetat să mai distribuie astfel de informații confidențiale, dar numai după ce a fost inițiată această plângere în septembrie 2013. După doi ani de deliberări se va ajunge în sfârșit la un proces, reprezentații celor care și-au avut informațiile periclitate încercând să obțină câte o mie de dolari în daune pentru fiecare violare a intimității. Procesul nu are încă o dată la care va începe.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button